Home Coaching & Advies Fotografie Fotocolumn Contact
Actueel Natuur en Landschap Reizen Portretten Eveline Eijkhout Links

Over Eveline Eijkhout

 

Sinds 2002 heb ik mij gevestigd  als zelfstandig professioneel fotograaf en doe dat naast mijn werk als coach en trainer.
Ik volgde een driejarige opleiding vakfotografie en voer regelmatig foto-opdrachten uit voor bedrijven en particulieren.

Mijn vrije werk bestaat vooral uit natuur- en landschapsfotografie en reisreportages. De foto’s kenmerken zich door een rustige uitstraling, waarbij vervreemdende en abstract werkende effecten opvallen.

Veel foto’s zijn dichtbij genomen, waardoor een wereld ontstaat die niet met het blote oog te zien is. Hierdoor, of door het opvallende kleurgebruik en de minder voor de hand liggende composities, ontstaat een eigen beeldtaal. Deze stijl is ook te herkennen aan het gebruik van reflectie en bewegingsonscherpte.

Meerdere malen zijn natuurfoto’s geplaatst in de agenda van het tijdschrift Grasduinen. In 2006 won ik de tweede prijs in de Waddenfotowedstrijd van de tijdschriften Fotografie en Grasduinen met een foto van opvliegende brandganzen op Schiermonnikoog.